Konserveyi arkadaşım sayesinde öğrenip kolları sıvadım. 5 kilo önceden komşum, arkadaşım Cemile ile diğer 5 kiloyu da şimdi yaptım. İnsan yaptıkça daha da olsun diye hevesleniyor. Domateslerin zamanı geçmek üzere, niyetinde olanlar varsa buradan duyrulur :)
En makbulu sivri domateslerle oluyor, bulunmazsa şayet, çanakkale domatesi ikinci tercih olarak yapılabilir. Öncelikle domateslerin kabukları soyulur, kolay soyulmaı için sıcak suyun içinde bekletebilirsiniz. Tepesindeki beyaz tarafları kesilir. Rondaya ikiye bölünerek atılır ve rendelenmesi sağlanır. Bu şekilde domatesler bitene kadar uygulanır. Tencereye alınarak yemeğe tuz atar gibi domateslere yeter şekilde tuz atılır ve kaynatılır. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra altı kapatılır ve kavonozlara doldurulur.
Sağlıcakla...
No comments:
Post a Comment