Monday, August 27, 2012

Kışa Hazırlık Konserve Domates...










Konserveyi arkadaşım sayesinde öğrenip kolları sıvadım. 5 kilo önceden komşum, arkadaşım  Cemile ile diğer 5 kiloyu da şimdi yaptım. İnsan yaptıkça daha da olsun diye hevesleniyor. Domateslerin zamanı geçmek üzere, niyetinde olanlar varsa buradan duyrulur :)





En makbulu sivri domateslerle oluyor, bulunmazsa şayet, çanakkale domatesi ikinci tercih olarak yapılabilir. Öncelikle domateslerin kabukları soyulur, kolay soyulmaı için sıcak suyun içinde bekletebilirsiniz. Tepesindeki beyaz tarafları kesilir. Rondaya ikiye bölünerek atılır ve rendelenmesi sağlanır. Bu şekilde domatesler bitene kadar uygulanır. Tencereye alınarak yemeğe tuz atar gibi domateslere yeter şekilde tuz atılır ve kaynatılır. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra altı kapatılır ve kavonozlara doldurulur.





 
.Kapakları da yukarıda ki resimde olduğu gibi domateslerle aynı anda suyun içinde kaynatılır. Doldurulan kavonozları kapatmadan üzerlerine 2 kaşık kadar sıvıyağ gezdirilir ve kapağı kaynar sudan alıp sıkıca kapakları kapatılır ve ters çevrilir. Soğuyana kadar bu şekilde bekletilir. Kavanozları saklama yerine koymadan önce vakumlanmayan varmı diye muhakkak kontrol edilir. Kapağın üzerine dokununca kapak içeri çökmemeli... Benden bu kadar deneyenlere şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Sağlıcakla...

No comments:

Post a Comment