Monday, September 10, 2012

Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi









  • Malzemeler






  • 1 lt. süt









  • 9 yemek kaşığı irmik









  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı









  • 1 paket kakaolu bisküvi









  • 7 yemek kaşığı toz şeker









  • 1 paket vanilya











Bisküvili İrmik Tatlısı : Hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi arayanlar için güzel bir tarif olan bisküvili irmik tatlısını daha önce denediniz mi. Kolay ve güzel bir tatlı olan bisküvili irmik tatlısı yemekten sonra yiyebileceğiniz hafif bir tatlıdır.






Hazırlanışı :

Şeker, irmik ve sütü karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan indirmeden vanilya ve margarini ekleyerek karıştırın.






Ardından hazırladığınız irmikli muhallebinin yarısını tepsiye dökün. Daha sonra kakaolu bisküvileri muhallebinin üzerine dizin. Elinizdeki muhallebiyi üzerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra istediğiniz gibi dilimleyerek servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak servis tabağında bulunan dilimlerin üzerine hindistan cevizi veya ceviz dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hazırlanma süresi : 25 Dakika

Pişirme süresi : 10 Dakika

Servis : 4 Kişilik






65 kalori 7,5 Gr yağ Kolesterol : 80 mg






Son güncelleme : 09 Eylül 2012 / Ugur Yurt

No comments:

Post a Comment