Wednesday, August 29, 2012

NEHİR








Oldukça kısa süren dizi Nehir.

Ben Petek Dinçöz için izlemeye başlamıştım, sevmiştim de. Benim sevdiğim diziler çabuk biter , bu daha da çabuk bitti.

Neyse Petek Dinçöz'ün giydiği gelinlik güzelmiş.

Monday, August 27, 2012

Kışa Hazırlık Konserve Domates...










Konserveyi arkadaşım sayesinde öğrenip kolları sıvadım. 5 kilo önceden komşum, arkadaşım  Cemile ile diğer 5 kiloyu da şimdi yaptım. İnsan yaptıkça daha da olsun diye hevesleniyor. Domateslerin zamanı geçmek üzere, niyetinde olanlar varsa buradan duyrulur :)





En makbulu sivri domateslerle oluyor, bulunmazsa şayet, çanakkale domatesi ikinci tercih olarak yapılabilir. Öncelikle domateslerin kabukları soyulur, kolay soyulmaı için sıcak suyun içinde bekletebilirsiniz. Tepesindeki beyaz tarafları kesilir. Rondaya ikiye bölünerek atılır ve rendelenmesi sağlanır. Bu şekilde domatesler bitene kadar uygulanır. Tencereye alınarak yemeğe tuz atar gibi domateslere yeter şekilde tuz atılır ve kaynatılır. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra altı kapatılır ve kavonozlara doldurulur.





 
.Kapakları da yukarıda ki resimde olduğu gibi domateslerle aynı anda suyun içinde kaynatılır. Doldurulan kavonozları kapatmadan üzerlerine 2 kaşık kadar sıvıyağ gezdirilir ve kapağı kaynar sudan alıp sıkıca kapakları kapatılır ve ters çevrilir. Soğuyana kadar bu şekilde bekletilir. Kavanozları saklama yerine koymadan önce vakumlanmayan varmı diye muhakkak kontrol edilir. Kapağın üzerine dokununca kapak içeri çökmemeli... Benden bu kadar deneyenlere şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Sağlıcakla...

Saturday, August 25, 2012

Yaşasın keçelerim geldi,yuppiii :)














Merhabalar :)) Ağzım kulaklarımda haliyle.Uzun zamandır keçe arıyordum.Burdur'da bulmak imkansız.10 Marifet.org'tan aldım keçelerimi.Bugün elime geçtiler.Önce bi hasret giderelim sonra başlıycaz çalışmalara.Yanlız yün keçelerimi nerde nasıl kullanacağımı bilmiyorum.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdilik hoşçakalın efenim :)


Friday, August 24, 2012

PEMBE CÜZDAN ( PİNK WALLET)















Amigurumi tekniği ile ördüm bu minik cüzdan epeydir yapılacaklar listesindeydi.

Kapak kısmındaki  klipsli kısım sevgili YASEMİNKALE den  (malzeme temini ve oyuncaklarla ilgili ne olursa kendisine uğrayabilirsiniz.)

 Üzerine bir şeyler işlemek istiyordum ama  bir süre bekleyecek , birkaç gün önce paylaşacaktım  maalesef  her oturuşumda  okuduğum haberler yüzünden elim gitmedi:((

 Hem güncelleme adına hemde bir ses vereyim diye bu gece paylaşayım istedim.

______________

Güzel Ülkemi  üzüntüye boğanlar,


Yavrulara kıyanlar ve onlara fırsat verenler, iki cihanda kulluk hakkı gerçekse eğer benim sizlere hakkım helal değil asla değil:(((((

Bunu Vatanıma ,Bayrağıma, Milletimize yaşatmaya çalışanlar  kendi çamurunuzda bin beter olun .
Hiç bir şey yapamıyor olmak çok acı veriyor:(((((

  .......................................................................................................  

1208.4681 (Hiroyuki Okada et al.)


Constraints on f(R) theory and Galileons from the latest data of galaxy

redshift surveys    [PDF]

Hiroyuki Okada, Tomonori Totani, Shinji Tsujikawa

The growth rate of matter density perturbations has been measured from redshift-space distortion (RSD) in the galaxy power spectrum. We constrain the model parameter space for representative modified gravity models to explain the dark energy problem, by using the recent data of f_m(z)sigma_8(z) at the redshifts z = 0.06--0.8 measured by WiggleZ, SDSS LRG, BOSS, and 6dFGRS. We first test the Hu-Sawicki's f(R) dark energy model, and find that only the parameter region close to the standard Lambda Cold Dark Matter (Lambda-CDM) model is allowed (lambda > 12 and 5 for n = 1.5 and 2, respectively, at 95% CL). We then investigate the covariant Galileon model and show that the parameter space consistent with the background expansion history is excluded by the RSD data at more than 10 sigma because of the too large growth rate predicted by the theory. Finally we consider the extended Galileon scenario, and we find that, in contrast to the covariant Galileon, there is a model parameter space for a tracker solution that is consistent with the RSD data within 2 sigma level.
View original: http://arxiv.org/abs/1208.4681

Thursday, August 23, 2012

Güveçte Mantar Tarifi






































Güveçte Mantar




MALZEMELER

1/2 kg mantar

2 adet çarliston biber

2 adet küçük boy domates

1 dis sarmisak

1/2 tatli kasigi salça

3-4 çorba kasigi siviyag

1 adet orta boy sogan

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Mantarlari kagit peçete ile silelim. Tavaya siviyag aktarip, piyazlik

dogranmis sogani ve küçük küçük kesilmis bir dis sarmisagi hafifçe

sararana dek kavuralim. Mantarlari ikiye veya dörde keselim. Mantarlari

biraktiklari suyu çekene dek kavuralim. Çarliston biberlerin çekirdek

yataklarini çikarip, küçük dograyalim. Tavaya aktaralim. Domatesi küp

seklinde dograyip, ilave edelim. Birkaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini

ayarlayalim. Atesten alip güveç kaplarina dolduralim. Orta isili firina sürelim. 15 dk

pisirerek servis yapalim.

Wednesday, August 22, 2012

Gelinlik










Genç kızların hayali olan gelinlik giymek şimdi oyunla birleşti. Hayallerinizdeki gelinliği mankenimiz üzerine deneyip aksesuarlarlada süsleyerek harikalar yaratabililsiniz. Mouse ile gelinlik ve aksesuarları mankenın üstüne taşıyın oyunu tamamlayın. İyi eğlenceler



































Tuesday, August 21, 2012

Anneler için Abiye




by abiye on 08 Ağustos 2012













Anneler için Abiye Modelleri






Moda sektöründe ki bir çok gelişme sonucu anneler için de bir çok özel modeller ortaya çıkmakta. Abiye modelleri hemen hemen her yaştan bir çok bayanın ilgisini çekmekte, bununla birlikte tekstil firmaları anneler için abiye modelleri geliştirdi. Bununla birlikte oldukça şık olduğu gözlemlenebilecek bir çok modeli mağazalarda bulabilmek oldukça mümkün.






Hemen hemen her yaştan bayanın tercih ettiği abiyeler, özellikle son yıllarda anneler içinde özel olarak üretime başlanmış ve bir çok modeli oldukça büyük ilgi görmüştür. Piyasada oldukça talep olduğu gözlemlenen anneler için abiye modelleri için yapacağınız küçük bir araştırma sonucunda, bir çok çeşiti bulabilir, satın alabilir; bir çok ortamda dilediğiniz gibi giyinebilirsiniz.

Monday, August 20, 2012

Bayram Günceli

Öncelikle belirtmeliyim ki bu okuduklarrınız bayramın güzel olan yanlarını göstermek üzere kurgulanmamıştır.

At Kafası ekibi olarak sizin için kimsenin yazamadığı bayram gerçegini sunmak üzere yola çıktık.

Bayram sabahı kadar sevmedigim bi sabah varsa o da pazartesi sabahıdır.Her yer boş dükkanlar kapalı en sık takımlarını giyip namaza giden abiler hariç. Hayır takim elbiseni giyiyosun tamam da biz esofmanıyla namaza geleni niçin esefle kınıyosun anormalliği biz mi yaptik.

Bayram anormalliği diye bi gerçek de var . Belki yil boyu görmedigin insanlar -belki daha uzun- bi anda senin en yakinin olmaya çalisiyor. Bu ne samimiyetsiz soguk bu ne yapmacik davranis.

Oooo cok buyumus buu ile baslayan cümleler ayy sokakta görsem tanimaam diye biten cumleler.

Ayrica herkesin bu kadar sık bi rüküşlük icinde olmasi niye yani nolurdu o sık olucam diye 5 kilo makyaj yapip sabahin korunde abiye elbise giymeseydin.

Bayram kahvesi ve baklavasi meselesi. Hic anlamiyorum o baklavayi yiyip o kahveyi madem iciceksin neden daha once gittigin yerde yedigini ictigini soyluyosun. Hadi madem soyluyosun neden yiyosun iciyosun. Hayir bu ev sahibine verilen "bi baklava sende mi var düdük" mesajimi anlayamadim.

Bayram magandasinin yeri ayri cok sık oldugunu zannedip sokakta cok can yakacagina inanip sokaga 4-5 erkek piyasa yapmaya cikiyolar Allah akil fikir versin. O degil de keske su bayram yaz aylarina gelmeseydi de kot pantolon-terlik kombinini gormeseydik.

Benden bu kadar olsun henüz nefretimi kusabilmis sayilmasam da biseyler karaladim.

Sunday, August 19, 2012

Gelin Ayakkabıları




Mükemmel bir gelinlik aldınız. Gelinliği güzel gösteren bir şey ise ayakkabıdır. Ayakkabının gelinlik gibi hem güzel hem de rahat olması lazım. Çünkü bütün gün ayak duracaksınız bu çok yorucu bir şeydir. O gün içerisinde resim çekimleri düğün gezmeleri ve düğünde oynamayı düşünüyorsanız ayakkabınız son derece rahat olması lazım. Bir de güzel olması lazım ki gelinliği ortaya çıkarsın. Piyasa birçok gelinlik ayakkabıları vardır. İsterseniz internetten isterseniz de mağazalardan bulabilirsiniz. Pek çok gelinlik ayakkabıları vardır çeşit çeşit. Hangisini alacağınıza karar veremezsiniz. 21.yüzyılın kadınları düğünlerinde yüksek topuklu ayakkabı tercih ediyorlar. Tabi isterseniz sandalet ve başka ayakkabılar giyebilirsiniz.






Çeşit ve stillerin fazla olması stresleri biraz daha azaltır. Ve ayakkabı seçimi kolaylaşır. Damat ve gelinin boyları da önemlidir. Eğer gelin damattan uzunsa topuklu giymemesi iyi olur. Kısa ise topuklu giymesi gerekir. Son olarak da gelinlik ayakkabıları seçerken gelinlik ile ayakkabı renginin uyuşması gerekecektir. Uyumlu bir ayakkabı almanızı öneririz.




































Gelen Arama terimleri:

Friday, August 17, 2012

La Dore Bayan İndirim Butiği




Yaz mevsimini hissettiğimiz şu günlerde hepimizi alışveriş telaşı sardı. En çok neyin moda olacağını araştırdığımız şu sıralarda, La Dore bize tüm trendlerin bir arada olduğu bir koleksiyon sunuyor. Kadınların en büyük sorunlarından olan dengesiz vücut olanlarını düzenleyecek, abartılı kollar, yapılı kesimler ve heykelsi hatlara eslik eden yumuşacık bluzlar size hem ladylike , hem de günlük bir görünüm kazandıracak tüm parçaları bir arada sunuyor. Trendyol’a özel indirimlerle La Dore sizlerle.La Dore Bayan İndirim Butiği…








La Dore Bayan Giyim Butiği






Baharı karşıladığımız şu günlerde hepimizi alışveriş telaşı sardı. En çok neyin moda olacağını araştırdığımız şu sıralarda, La Dore bize tüm trendlerin bir arada olduğu bir koleksiyon sunuyor. Kadınların en büyük..








La Dore Elbise Modelleri






Yaz mevsimini karşıladığımız şu günlerde hepimizi alışveriş telaşı sardı. En çok neyin moda olacağını araştırdığımız şu sıralarda, La Dore bize tüm trendlerin bir arada olduğu bir koleksiyon sunuyor. Kadınların en..








Twist Bayan Giyim Butiği






Twist, rahatlığın renkli ve eğlenceli bir forma büründüğü koleksiyonunda hem gündüz hem de gece kullanabileceğiniz parçaları bir arada sunuyor. Herkesin sahip olunması gerekenler listesinde bulunan pantolonlar, basic üstler, tulumlar ve..








Sateen Bayan İndirim Butiği






Bir koleksiyonda sizi günden geceye taşıyacak elbiseler, bluzlar, ofis şıklığınızı tamamlayacak ağır başlı etekler, ilkbahar - yaz düğünleri ya da kokteylleri için vazgeçilmeziniz olacak elbiselere kadar uzanan geniş koleksiyonu bir..








CNS Woman Bayan İndirim Butiği






Bir koleksiyonda sizi günden geceye taşıyacak elbiseler, bluzlar, ofis şıklığınızı tamamlayacak ağır başlı etekler, İlkbahar-Yaz düğünleri ya da kokteylleri için vazgeçilmeziniz olacak elbiselere kadar uzanan geniş koleksiyonu bir arada görmek..

Thursday, August 16, 2012

Trabzon Kuru Pasta Tarifi













Malzemeler :






1 su br. şeker






1 su br. mısır unu






1 çay br. sıvı yağ






100 gr tereyağı






1 yumurta






1 çay br. süt






1 tatlı kş. kabartma tozu






Aldığı kadar un






Hazırlanışı :






Derin bir kabın içerisinde yumuşattığımız tereyağını ,şekeri ve sıvı yağı mikser yardımı ile çırpıyoruz. Ardından süt,yumurta,kabartma tozu ,mısır unu ve unu azar azar eleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.Bu hamuru 10 dakika beklettikten sonra arzu edilen şekil verip tepsiye diziyoruz. Son olarak önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.Servis yaparken üzerilerine fındık yada ceviz tozu dökebilirsiniz.Afiyet olsun.


H&M Moody Model Oje




H&M ojeleri çok seviyorum, daha önce de başka bir rengini tanıtıp bu ojelerle ilgili fikrimi söylemiştim. ( bakmak için tık tııııkk) Bu nedenle tekrardan yazmıyorum ve sizi yeni bir renk ile başbaşa bırakıyorum :)











































- HK!

Wednesday, August 15, 2012

Çocuk Gelinlik Modelleri

by rengin on 14 Ağustos 2012

Düğünlerde, nişanlarda okul balolarında  küçük çocukların abiye yada küçük gelinlikler giymesi onları çok şık ve güzel gösterecektir. Miniklere sizler için araştırdığımız çocuk gelinlik modelleri arasından bakıp fikirler alabilirsiniz. Bu gelinlikler gerçekten güzel olacaktır çocuklarınız için. Bu yüzden küçük çocuklarda gelinlik giymek isterler onları bu güzel duygudan mahrum bırakmamak için modacılarımız onlar için gelinlikler tasarlamışlardır. Minikler düğünde o melek gibi kıyafetleri ile ordan oraya koşarak ortama eğlence katacaklardır. Bakalım çocuklar için seçtiğimiz kıyafetlere göz gezdirin.Çocuk gelinlik modelleri ufak gelinlerimizi prenseslere dönüştürecektir. Gelinlik giymek bütün bayanların hayalidir.

Gelen Arama terimleri:
  • cocuk gelinlikleri
  • çoçuklar için gelinlik

Sunday, August 12, 2012

iğne Oyası Havlu Kenarı Örnekleri Modelleri 2012




Sitemize bakarak iğne havlu örnekleri için kenarı örnekleri çok basit bir yolunu bulacaktır.

El örnekleri iş yapılır ve havlu kenarı gösterisi örnekler model için yeterli ışık için.Sitemizde örnekleri veya yazdırma kaldırmak için havlu kenarı ulaşabildiler iğne alt istekler örnekler yardımıyla görüntüleri sahip olanlar tarafından el sanatları model örnekleri havlu kenarı istiyorum.

Çünkü kadınların el havlusu havlu konuya ayırmıştır bağlantı kenarına örnekleri, bizim stok olarak her zaman kenar güncel örnekler.Örnek Edge of ücretsiz bizim havlu bir çok ulaşabilirsiniz.

güçlü, en güzel örnekler için örme ve nakış. Vizyonu ve tarzı ile önde gelen diğer örnekleri ona güzel bir yer yaptı.








































































Sunday, August 5, 2012

Moda Abiye Aksesuar Dekorasyon Giyim Güzellik Mobilya Mutfak

Modern dekorasyonun yeni gözdeleri olan açık mutfak modelleri halk arasında Amerikan mutfak olarak bilinmektedir. Mutfağın belli bir bölümüne bağlı olmayan ve bağımsız bir şekilde kendine ait bir alana sahip olan adından da belli olacağı gibi etrafı açık olan mutfak tasarımlarına verilen isim olan açık mutfaklar, son yıllarda insanların mutfak dekorasyonunda en çok tercih ettiği modeldir. Kimi zaman uzun kahvaltıların yapıldığı, kimi zaman keyifli akşam yemeklerinin yendiği dekoratif ve kullanışlı bölmelerden oluşan açık mutfak modelleri, bulunduğu yerden dolayı insanlara büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Yemek esnasında sürekli mutfağa gidip gelmek zorunda kalmayan insanlar, açık mutfak modelleri sayesinde hem mutfaktan uzak hem de mutfak ile iç içe yemek yeme şansına sahip olabilmektedir.






Ak Mutfak Modelleri

Açık Mutfak Modelleri








04 Ağustos 2012 Cumartesi, 8:28 am tarihinde yayınlandı.


4 views

Saturday, August 4, 2012

İrmik Çorbası Nasıl Yapılır






İrmik Çorbası Tarifi



Malzemeler :

100 gram ince irmik, 125 gram süt, 3 adet yumurta sarısı, 8 bardak et suyu, yeterince tuz.


İrmik Çorbasının Hazırlanışı

Bir tencerede et suyunu kaynatın ve tuzla birlikte irmiği serperek içine koyun. İyice karıştırıp 15 dakika boyunca kaynatın. Bir kapta üç yumurta sarısı ve sütü karıştırıp iyice çırpın. Ardından hazırladığınız yumurtalı süt karışımını kaynamakta olan çorbaya katın. İyice karıştırıp bir süre daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Ev yapımı sağlıklı irmik çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun.




Thursday, August 2, 2012

Ağustos ayı çekilişleri
















İlk çekiliş haberim Atölye Kedi'den. Kumaşlar, yünler, örgü aparatları ve daha neler neler.






Ayrıntılar burda.






Son katılım tarihi: 31 Ağustos






Wednesday, August 1, 2012

Vücüt Tipine Göre Nasıl Giyinilir?


Her kadın şık giyinmek ister. Fakat bunu beceremeyebilir. Vücuduna uygun olmayan elbiseyi giyerek kötü bir görüntü oluşturabilir  ama artık böyle hatalara düşmeyeceksinz. Yazının devamında vücut şekline göre giyinme hakkında tüyolar sizleri bekliyor.




Yılın moda çizgilerinden ya da bir markanın tarzından yararlanılsa da vücut tipine uygun giyinmek isteyenlerin içini pek rahatlatmıyor. Kendi vücut tipinizi tanımak ve hangi bölgelerinizi ön plana çıkaracağınızı bilmek; doğru alışveriş yapmak ve en önemlisi kendini iyi hissederek giyinmek adına çok önemlidir.









Kendinize yakışanı ve tarzınızı bilmek bir bütündür. Bu bütünlük sizi şıklığa taşır. Vücut diliniz, tipiniz, saçınız, ses tonunuz ve ifadeniz gibi detaylarla birlikte kıyafetinizi vücut tipinize uygun seçmek en önemli detaydır.Fakat vücut tipinizi bilmek ve silüetinizin bilincinde olmak en önemlisidir. Aşağıdaki 6 ayrı vücut tipinden biri mutlaka size de uyacaktır.





A tipi


A tipi kadınlar dardüşük omuzlara, küçük-orta beden göğüslere, ince bel ve yuvarlak basenlere sahiptir. Bu tip kadınlar, vücutlarının üst kısmında hareketli, alt kısmında ise düz paça pantolon ya da evaze kesimli etek giymelidir. Buradaki amaç basenlerin yuvarlaklığını bir avantaj olarak kullanarak alt kısma göre daha dar ve küçük olan üst bedenle oranlamaktır. Kruvaze elbiseler, bele oturan ve ampir kesimler tercih edilebilir. Bu vücut tipinde dikkat edilmesi gereken bir nokta da mutlaka topuklu ayakkabı giymektir.Çünkü popoyu yukarda göstererek kalçaları toparlayacaktır.


B tipi


Orta beden göğüs, ince veya orta beden bel ve yuvarlak basen, bu tipin en belirgin özellikleridir. Bu vücut tipi giyinmesi en kolay ve avantajlı vücut tiplerindendir. Mağazalardaki çoğu elbisenin kesimi bu vücut tipine göredir. Vücut tipinizle ilgili bilmeniz gereken en önemli nokta, omuz-basen-göğüs genişliklerinin ve bacak boyu ile üst beden oranıdır. B tipi olan kadınlar, bilek boyu ve düşük bel-düz paça pantolon, kalem ve çan etek, klasik tek düğmeli ve kruvaze ceket gibi birçok farklı modeli giyebilme şansına sahip kadınlardır. Ancak bu tip kadınların iri desenli kumaşlardan ve hareketli formlardan kaçınmalıdır. Bu seçim onları olduklarından kilolu gösterebilir.


C tipi


Bu tip vücutlarda basene oranla omuzlar daha geniştir. Bel düz, kalça dar, bacaklar ise daha incedir. Bu kadınların dikkat etmesi gereken nokta ise omuzları olduğundan daha da geniş göstermeyecek şekilde giyinmektir. Bu yüzden vatka veya düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Çan ve evaze eteklerin yanı sıra pantolon-etekte bu grup için doğru bir seçim olabilir. Üst kısımda ise dar tişört veya kazaklar, dar omuz kesimli ceketler, üstü hafif bol, kalçada oturan elbiseler tercih edilebilir. Bu kadınlar, dar kalçaları ve ince bacaklarıyla istedikleri pantolonu giymekte özgürdürler.


D tipi


Dar ve düşük omuzlar, küçük veya orta beden göğüsler, dolgun bacaklar, geniş bel ve basenler bu grubun tipik özellikleridir. Öncelikle bu tipteki kadınlara elbiselerini her zaman bir beden büyük almalarını ve bir terziye vücutlarına göre daralttırmalarını tavsiye ederiz. Çünkü vücutlarının orantısını özellikle terzi ölçüleriyle dikilmiş kıyafette mükemmel tutturabilirler. Etek boylarını ise her zaman dizaltında tutmalılar. Düz ve geniş paçalı pantolonlar ya da omuzları basene göre orantılan geniş yakalı, hafif bol ceket ve bluzlar tercih edebilirler.


E tipi:


Kalın boyun, geniş omuz, girik ve dolgun bel, omuzlarla aynı oranda genişlikteki basenler. Bu silüet dolgun vücut tipleri arasında oranlı ve düzgün bir vücut tipidir. Bilek boyu ya da düşük bel bol pantolonlar bu vücut tipleri için çok uygundur. E tipleri boyunlarını her zaman açık bırakmalıdır. Boyunlarını kapatan kıyafetler onları olduklarından şişman ve kısa boylu gösterebilir. Ki bunu da bir kadınlar olarak hiçbirimiz istemeyiz. E tipi vücutlu kadınlar bele oturan elbiseleri de rahatlıkla giyebilirler.


Marka ve trendlerden bahsedenlerin yanı sıra tarz giyinmek ve şık olmak isteyenler de oluyor. Kendileri için hangi kıyafetin uygun olduğu konusunda kararsız kalanlar bu konuda onlara fikir verecek bilgilere ulaşmak için uzmanlara danışıyorlar.


Tabii ki bunun için bazı ipuçları da yok değil..Kendi vücudunuza uygun kesim, desen ve kumaşları tercih etmelisiniz.


F tipi:


Kalın boyun, geniş ve düşük omuzlar, dolgun göğüsler, kalın ve düz bir bel, düz kalçalar ve tüm bedene oranla ince bacaklar F tipinin belirgin özellikleridir. Bu tip kadınlar öncelikle orantının sağlanması için bedenin üst kısmını inceltecek kesimleri tercih etmelidir. Drape, geniş yaka, düşük omuz kesimli kıyafetlerden kesinlikle kaçınmalıdır. Ceket boylarının kalça hizasında, etek boylarının ise en kısa dizaltında olmasına dikkat edilmelidirler. Ceket, palto, mantolarının cepleri kalça hizasında olmalıdır. F tipi vücuda sahip kadınlar karışık desenli kıyafetlerde büyük figürler yerine küçük figürler tercih ederlerse minimal bir görüntü yakalayabilirler.

Limon+nane Buzzzz


Yazın en sevdiğim ikilisi(nden biri) limon ve nane:))









Sıkılan limon suyunun içine, doğranmış naneler eklenip buz kalıplarına dökülür. Sonra bir güzel buzlukta dondurulur.





Dondurulan bu limon+nane buzlar bir bardak suya atılır ve sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı tadıyla lıkır lıkır içilir:)))